• 210 9844109,   210 9524109,   210 3422131

Ο απόλυτος οδηγός για το σαλόνι!

 

Ιδέες διακόσμησης για σαλόνια

Ο πρώτος χώρος του σπιτιού, που συναντούν οι επισκέπτες και τα μέλη της οικογένειά σας, είναι πιθανόν το σαλόνι. Ένας χώρος όπου συγκεντρώνεστε με την παρέα σας ή τρώτε καθώς βλέπετε τηλεόραση.
Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζετε το σαλόνι σας μπορεί να καθορίσει ολόκληρη την διακοσμητική αισθητική ενός σπιτιού. Μπορείτε να αλλάξετε την διακόσμηση του σαλονιού σε διάφορες χρονικές στιγμές του έτους, όπως είναι οι εποχές και οι διάφορες γιορτές. Γενικά, μπορείτε να επιλέξετε κομμάτια και επενδύσεις δαπέδων που διαθέτουν άνεση και χρηστικότητα. 

9+1 Μοντέρνα καθιστικά με κοινό παρονομαστή το γκρι

Μία άλλη εξίσου σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό του σαλονιού είναι η ανθεκτικότητα. Λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας που πιθανώς να αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος χώρος, επιλέξτε έπιπλα υψηλής ποιότητας με εκτεταμένη χρήση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζονται συχνές επισκευές ή τακτικό καθαρισμό. Επιπλέον, προτιμήστε υφάσματα που είναι ευχάριστα και ανθεκτικά, με χρώματα που ταιριάζουν στην διακόσμηση κάθε εποχής.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των τρόπων που χρησιμοποιείτε το χώρο, ή πόσες φορές αλλάζετε την διακόσμηση, παρακάτω θα βρείτε ιδέες για το σπίτι από επίσημο μέχρι και άνετο στυλ διακόσμησης. Το καθιστικό μπορεί να γίνει η βάση στην οποία θα προσαρμόσετε την συνολική διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

Industrial-Βιομηχανικό στυλ

βιομηχανικό στυλ διακόσμησης

Ψάχνετε για μια αλλαγή από στο σπίτι; Οι καθαρές γραμμές και η μοντέρνα αισθητική της βιομηχανικής διακόσμησης σπιτιού μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θέλετε . Μερικά από τα χαρακτηριστικά του βιομηχανικού σχεδιασμού σπιτιού περιλαμβάνουν τοίχους από τούβλα εκτεθειμένους ή βαμμένους, μεταλλικά και ξύλινα ράφια και στερεά πρακτικά υλικά όπως υδραυλικοί σωλήνες.

Ένα άλλο δημοφιλές χαρακτηριστικό της βιομηχανικής οικιακής σχεδίασης είναι οι κρεμαστές λάμπες με εκτεθειμένα νήματα. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, από μεγάλα κεντρικά έως απλούς κρεμαστούς λαμπτήρες.

Ο βιομηχανικός σχεδιασμός είναι ιδανικός για άτομα που δεν θέλουν ένα γεμάτο σπίτι. Η βιομηχανική διακόσμηση προσφέρεται για μια κομψή, οργανωμένη διάταξη.

Αν θέλετε να αναζωπυρώσετε το βιομηχανικό σας στυλ, προσθέστε ανθισμένα φυτά ή μαλακά υφή χαλιά στο χώρο σας. Αυτά θα απαλύνουν την έντονη εμφάνιση και θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον στο καθιστικό σας.

Βιομηχανικό στυλ διακόσμησης ή αλλιώς Industrial. Τι είναι αυτό που το  κάνει τόσο ξεχωριστό; - Wall and Design

 

Minimal στυλ

Πιθανώς έχετε συνειδητοποιήσει κάτι που δεν σας αρέσει να παραδεχτείτε : έχετε  πάρα πολλά πράγματα. Στην πραγματικότητα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει πρόβλημα ακαταστασίας! Με τόσα πολλά αντικείμενα στην καθημερινή μας ζωή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού αυτές τις μέρες είναι το minimal. Δεν είναι απλώς ένα στυλ σχεδιασμού, αλλά μια ολόκληρη αλλαγή στον τρόπο ζωής που ονομάζεται μινιμαλισμός ή μινιμαλιστική ζωή.

Πως να δώσεις στο σπίτι σου μινιμαλιστική χροιά!

Επιλέξτε αυτό το είδος της διακόσμησης για μεγαλύτερη άνεση και χαλάρωση, αφού ο χώρος δε θα είναι φορτωμένος με αντικείμενα που δε χρειάζεστε ή σας εμποδίζουν να κινηθείτε άνετα. Επίσης, θα σας εξασφαλίσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αφού ο καθαρισμός του χώρου θα γίνει μια πολύ απλούστερη διαδικασία.

 

Vintage στυλ

Georgian Living Room with vintage furniture

Vintage είναι το είδος της διακόσμησης που κυριάρχησε από τη δεκαετία του 1920 έως το 1960. Αυτό το στυλ επιτυγχάνεται με την εμφάνιση παλαιών αντικειμένων και την χρήση υφάσματος και κλασικών επίπλων. Ακόμη και ένα υπέροχο παιχνίδι χρωμάτων είναι επίσης απαραίτητο για τη δημιουργία μιας vintage εμφάνισης.  

Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές του στυλ vintage και εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε το αγαπημένο σας! Από την ευρωπαϊκή κομψότητα έως τις λεπτομέρειες του μέσου αιώνα, το σαλόνι σας έχει πληθώρα επιλογών. Αν και μπορούμε να απολαύσουμε τις ανέσεις ενός σύγχρονου κόσμου, μπορούμε ακόμα να ενσωματώσουμε την ομορφιά του παρελθόντος. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό για το vintage στυλ και ήρθε η ώρα το σαλόνι σας να αντανακλά την εκτίμησή σας για μια περασμένη εποχή. Τίποτα δεν είναι πιο αναμφισβήτητα φιλόξενο από έναν vintage χώρο διαβίωσης.

Το υπέροχο vintage αξεσουάρ που θα ανανεώσει τον χώρο σου |  Alphafreepress.gr

 

Διακόσμηση με φυσικά υλικά

 Διακόσμηση | LeroyMerlin

Τα φυσικά υλικά, στις πιο απαλές αποχρώσεις του καφέ και του λευκού χρώματος, θα δώσουν ένα ήρεμο στυλ διακόσμησης. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χώρο επιλέγοντας διακοσμητικά στοιχεία από φυσικά υλικά. Για ένα ολοκληρωμένο στυλ διαλέξτε έπιπλα σε φυσικά χρώματα και συνδυάστε με βάζα και λουλούδια.

10 μαθήματα που μας δίδαξε το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης

 

Ιδέες διακόσμησης για μικρά σαλόνια

Αφήστε το φως να μπει μέσα

Αν οι κουρτίνες σας είναι πολύ χοντρές τότε το φυσικό φως δε θα μπαίνει με ευκολία μέσα στο δωμάτιό σας. Κατεβάστε τις χοντρές κουρτίνες και επιλέξτε άλλες από πιο λεπτά υφάσματα, όπως λινό ή βαμβάκι.

Το μπεζ σαλόνι είναι μια κομψή, φωτεινή και ευχάριστη λύση | soglass.info

Επιλέξτε ένα μεγάλο χαλί
Η επιλογή ενός μεγαλύτερου χαλιού - έστω και με τολμηρό μοτίβο - είναι ένα τέχνασμα που κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Σε αντίθεση με τα μικρότερα χαλιά, το μεγάλο μέγεθος δεν χωρίζει οπτικά το πάτωμα. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην οργάνωση του χώρου και να σας δώσει ένα καλό βασικό κομμάτι για να σχεδιάσετε το υπόλοιπο δωμάτιο. Τα γωνιακά καθίσματα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε περισσότερο τον χώρο σας.

5 λάθη που κάνεις και ο χώρος σου δείχνει μικρότερος | Παπαδόπουλος Home

Δώστε ύψος

Υπάρχει μια συνήθης παρανόηση ότι πρέπει να αγοράζουμε κουρτίνες που ταιριάζουν στις διαστάσεις των παραθύρων. Αυτό όμως είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να μετράμε είναι το ύψος από το πάτωμα έως το ταβάνι και να αγοράζουμε κουρτίνες περίπου με αυτό το μάκρος. Οι πιο κοντές κουρτίνες που πάνε πάνω στα παράθυρα, κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει «πιασμένο και πνιγμένο», ενώ οι μακριές, elegant κουρτίνες θα σε κάνουν να πιστεύεις ότι το ταβάνι πήρε ύψος. Το τρικ αυτό κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο και ψηλότερο.

Πρέπει Τελικά οι Κουρτίνες να Ακουμπoύν στο Πάτωμα ή Όχι;

Βάψτε με ανοιχτόχρωμες μπογιές

Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως του ήλιου καλύτερα και έτσι ένας τοίχος σε απαλούς τόνους όπως γκρι, κρεμ ή απαλό μπλε θα αναδείξει το φυσικό φως μέσα στο δωμάτιο εύκολα και οικονομικά.

10 Χρώματα για Σαλόνι που φωτίζουν το χώρο σου! | Douleutaras.gr

Επανεξετάστε το τραπεζάκι σας

Χρησιμοποιήστε δύο μικρά τραπέζια για να αντικαταστήσετε ένα μεγάλο τραπεζάκι . Είναι καλύτερα για τη ροή της κυκλοφορίας και μετακινούνται εύκολα οπουδήποτε αλλού μπορεί να τα χρειάζεστε.

Τραπέζια του καφέ για όλα τα στυλ σπιτιού!

 

Συμβουλές για την οργάνωση των επίπλων
Η τοποθέτηση των επίπλων μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο. Όταν είστε αντιμέτωποι με ένα άδειο δωμάτιο χωρίς να γνωρίζετε πως να το γεμίσετε, είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε κανόνες απλής λογικής. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η τοποθέτηση των επίπλων δεν είναι και τόσο τρομακτική.

Αρχικά, μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός εστιακού σημείου. Μερικές φορές δημιουργούνται από μόνα τους, ενώ άλλες φορές τα δημιουργείτε εσείς. Θα πρέπει να θυμάστε, όμως, ότι το μέγεθος του σαλονιού θα υπαγορεύσει πόσο μακριά μπορείτε να τραβήξετε τα έπιπλά από τους τοίχους. Ειδικά αν έχετε ένα μικρό χώρο θα πρέπει δώσετε στα έπιπλά λίγο αναπνευστικό χώρο. Φυσικά, αν έχετε μεγαλύτερο χώρο, μπορείτε να οργανώσετε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται χώροι συνομιλίας στη μέση του δωματίου.

Τακτοποίηση Επίπλων - Διακόσμηση - ΧΕΡΟΚΑΜΩΤΑ - ΣΑΛΤΕΡΗΣ

Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργήσετε περιοχές “συνομιλίας”. Αφού θα πρέπει φυσικά να μπορείτε να μιλήσετε με τους καλεσμένους σας άνετα. Επομένως, τοποθετήστε τους καναπέδες και τις καρέκλες σε μια ευθεία αλλά κοντά, ώστε να μπορείτε να έχετε μια φυσική συζήτηση με το άτομο που κάθεται απέναντι σας, χωρίς να χρειάζεται να αυξήσετε τη φωνή σας. 

Η ισορροπία είναι πάντα σημαντική στη διακόσμηση. Όταν πρόκειται να τακτοποιήσετε έπιπλα και να προσδιορίσετε πού να τοποθετήσετε αντικείμενα στο σαλόνι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος και την τοποθέτηση μικροεπίπλων. Μην ομαδοποιείτε όλα τα μεγάλα ή μικρά κομμάτια σε μια περιοχή του δωματίου. Αυτό θα κάνει τον χώρο να μοιάζει άνισος. Βεβαιωθείτε επίσης ότι υπάρχει ποικιλία στα σχήματα. Αν έχετε καθίσματα με ευθεία γραμμή, σκεφτείτε ένα coffee table με στρογγυλό σχήμα ή αντίστροφα.

6 γρήγορες αναβαθμίσεις που θα ζωντανέψουν τους χώρους σας - Ανακαίνιση  Σπιτιού Κατοικιών | Πλήρης ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση κατοικίας,  ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έπιπλα για το σαλόνι είναι η ροή της κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να σκοντάψουν στα έπιπλα, ή ο ένας τον άλλον, την ώρα που θέλουν να περάσουν από το δωμάτιο. Δημιουργήστε μια διαδρομή ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν από το ένα άκρο του δωματίου στην άλλη χωρίς δυσκολία.

 

Ιδέες για τα χρώματα του σαλονιού
Τα κριτήρια με τα οποία θα διαλέξετε χρώματα μπορεί να είναι διάφορα. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να έχετε ένα φωτεινό σαλόνι. Επίσης, μπορεί να θέλετε να έχετε ένα χαρούμενο σαλόνι, ή ένα απολύτως χαλαρωτικό σαλόνι. Φυσικά, μπορεί να ψάχνετε για χρώματα που θα ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης. Αυτά και άλλα πολλά ενδέχεται να περνούν από το μυαλό σας στην προσπάθεια να επιλέξετε χρώματα.

100+ Best ΒΑΨΙΜΟ: ΙΔΕΕΣ για το ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ images in 2020 | ιδέες για το  καθιστικό, καθιστικό, ιδέες20 Ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου μοντέρνο! | ediva.gr

Γκρι & Λευκό

Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που πρόσφατα έγιναν πολύ δημοφιλή για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα για το βιομηχανικό και το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης, τα οποία έχουν έρθει για να μείνουν. Αλλά γιατί το γκρι αξίζει την προσοχή σου, άσχετα με το στυλ διακόσμησης που σου αρέσει; Γιατί είναι απλό, συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και έχει πολλές αποχρώσεις, ανάλογα με τα γούστα. Φυσικά, αν σκέφτεσαι να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου γκρι σκούρο, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με λευκό ταβάνι. Έτσι, ο χώρος θα μοιάζει πιο ανοιχτός, ευρύχωρος και φωτεινός.

 

8 Top Συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ αποχρώσεων | Douleutaras.gr

Γκρι & Καφέ

Αν σας ενδιαφέρουν οι πιο ισορροπημένοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού, τότε το γκρι μαζί με καφέ αξίζουν την προσοχή σας. Πράγματι, το γκρι είναι μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις της μόδας στη διακόσμηση. Ωστόσο, αν το εφαρμόσετε από μόνο του στους τοίχους, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει κάπως ψυχρό. Αντιθέτως, το καφέ ανήκει στα γήινα χρώματα, τα οποία εντείνουν τα συναισθήματα σιγουριάς, ισορροπίας, ζεστασιάς και σταθερότητας. Έτσι, ένας συνδυασμός ανάμεσα στα δύο χρώματα μπορεί να φέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα σας ξαφνιάσει.

 

60+ συνδυασμοί σε πορτοκαλι αποχρώσεις - ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE

Κίτρινο & Λευκό

Μήπως σκέφτεστε με ποιον τρόπο το σαλόνι σας θα γίνει πιο χαρούμενο; Οι πιο αναζωογονητικοί και χαρούμενοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους περιέχουν οπωσδήποτε θερμά χρώματα. Τα κυρίαρχα θερμά χρώματα είναι, φυσικά, το κόκκινο και το κίτρινο. Βέβαια, δε θα σας προτείναμε να συνδυάσετε το κόκκινο με το κίτρινο. Ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να είναι πολύ φανταχτερός και αναστατώνει, κάτι που ενδέχεται να μην είναι επιθυμητό. Αν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού κίτρινους, να έχετε υπόψιν σας πως το κίτρινο είναι χρώμα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο συνδυασμός του με το λευκό θα φέρει φωτεινότητα, χαρά και θα προσελκύσει πολλά βλέμματα.

 

prasino mpez saloni

 Πράσινο & Μπεζ

Το ανοιχτό πράσινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και ιδιαίτερο, αλλά ταυτόχρονα χαλαρωτικό. Βοηθά στη συγκέντρωση και την ισορροπία του πνεύματος, ενώ τείνει να μας συνδέει με τη φύση. Μπορεί να σας προσφέρει μια μοναδική διακόσμηση σαλονιού, η οποία θα σε εντυπωσιάζει, όσο συχνά κι αν τη βλέπετε. Αλλά γιατί να συνδυάσετε το ανοιχτό πράσινο με το μπεζ; Το μπεζ είναι ένα πολύ διακριτικό χρώμα, το οποίο έχει την τάση να “εξαφανίζεται”. Με άλλα λόγια, φροντίζει ώστε το χρώμα με το οποίο συνδυάζεται να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Έτσι, φέρνει μια υπέροχη ισορροπία, όταν επιθυμείς να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα στη διακόσμηση σας.

 

Μπλε σαλόνι (42 φωτογραφίες): εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας σε μπλε  αποχρώσεις, όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων

Γαλάζιο & Λευκό

Το γαλάζιο, ως απόχρωση του μπλε, είναι χρώμα των ονείρων. Συμβάλλει στο να αποπνέει χαλάρωση και ηρεμία ο χώρος. Για το λόγο αυτό, είναι μια από τις καταλληλότερες επιλογές, αν παρατηρείτε πως έχετε ιδιαίτερα προβλήματα άγχους και υπερέντασης. Φυσικά, το γαλάζιο έχει διάφορες αποχρώσεις και κάποιες πιο απαλές, όπως το παστέλ. Αν το σαλόνι σας είναι μικρό, ίσως να σας ενδιέφερε κάποια ανοιχτή απόχρωση, η οποία αναδεικνύει το χώρο. Όσο για το λευκό, είναι ο βοηθός σας στην προσπάθεια η διακόσμηση σου να μη φαίνεται μονότονη. Θα μπορούσαμε να σας συστήσουμε να βάψετε έναν τοίχο του σαλονιού γαλάζιο και τους υπόλοιπους λευκούς για μοναδικό αποτέλεσμα!

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα