Οι δέκα κορυφαίες συμβουλές για ένα τακτοποιημένο σπίτι.

Όταν το σπίτι σας είναι τακτοποιημένο, η ζωή σας ακολουθεί το παράδειγμά σας, επομένως έχουμε βρει 10 εύκολους τρόπους για να κρατήσετε τη διαμονή σας απαλλαγμένη από ακαταστασία και άγχος. Έχουμε συμπεριλάβει όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρήσετε το σπίτι σας οργανωμένο, από απλές, καθημερινές συμβουλές μέχρι δημιουργικές ιδέες που περιλαμβάνουν πινέλο. Σηκώστε τα μανίκια σας, βάλτε τη μουσική και κάντε το σπίτι σας να λάμψει ξανά.

1. Έξω με το παλιό

Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλη την ακαταστασία. Είτε είναι ανεπιθύμητα ρούχα, παλιά σερβίτσια ή ένα κουτί γεμάτο μπερδεμένα καλώδια, σκεφτείτε τι δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε πλέον στο σπίτι σας και δωρίστε το στο τοπικό φιλανθρωπικό κατάστημα ή μεταφέρετέ το στην άκρη ανακύκλωσης.

2. Στρώσε το κρεβάτι σου

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας μόλις σηκωθείτε τακτοποιεί τον χώρο ύπνου σας και σας προετοιμάζει για την ημέρα. Είναι επίσης μια απόλαυση να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, όπου μπορείτε να απλωθείτε και να χαλαρώσετε σε μια στιγμή.

3. Ανακυκλώστε παλιά έπιπλα

Γίνετε δημιουργικοί και ανανεώστε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας δίνοντάς τους μια φρέσκια στρώση χρώματος. Κρατήστε τα μονόχρωμα ή προσθέστε μερικά σχέδια με στένσιλ. Η αναζωογόνηση των επίπλων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο και μπορεί να κάνει τα πράγματα να φαίνονται καινούργια.

4. Ξεφορτωθείτε τα παλιά χαρτιά

Εάν έχετε γραμμάτια δεκαετιών χωμένα στα συρτάρια «για κάθε ενδεχόμενο», ήρθε η ώρα να αρπάξετε επιτέλους την ευκαιρία και να ξεφορτωθείτε. Κάντε το λίγο πιο εύκολο, τεμαχίζοντας οτιδήποτε περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες και ανακυκλώνοντας ό,τι μπορείτε.

5. Βάλτε πλυντήριο ρούχων

Τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων διαθέτουν χρονοδιακόπτες, οπότε βάλτε τα ρούχα σας πριν φύγετε το πρωί για να είναι έτοιμα όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

6. Σκουπίστε το ντους αφού το χρησιμοποιήσετε

Διατηρήστε το μπάνιο και το ντους σας αστραφτερά όλη την εβδομάδα σκουπίζοντάς τα με ένα πανί μετά από κάθε χρήση. Και αν έχετε όρεξη, κάντε ένα γρήγορο τρίψιμο στο νιπτήρα αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας. Συνεχίστε τον καθαρισμό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα έχετε μια αγγαρεία λιγότερη για να αντιμετωπίσετε το Σαββατοκύριακο.

7. Οργανώστε μια ανταλλαγή ρούχων

Εξοικονομήστε χρήματα και ενημερώστε την γκαρνταρόμπα σας με μια ανταλλαγή ρούχων. Οργανώστε μια βραδιά με τους φίλους σας για να ανταλλάξετε έναν συγκεκριμένο αριθμό ρούχων – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε οτιδήποτε γεμίζει την γκαρνταρόμπα σας και ίσως βρείτε ακόμη και ένα ή δύο κομμάτια για να τα προσθέσετε ξανά.

8. Τακτοποιήστε τον αποθηκευτικό χώρο σας

Όλοι έχουμε εφεδρικές μπαταρίες, καλώδια φορτιστή τηλεφώνου, λαμπτήρες – αλλά η ομαδοποίηση τους σε κάποια κουτιά αποθήκευσης μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις πιθανότητες και τα άκρα σας οργανωμένα και μακριά.

9. Πλένετε τα πιάτα σας κάθε βράδυ

Είτε πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι είτε τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων, φροντίστε να τα καθαρίζετε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξυπνήσετε για να καθαρίσετε την κουζίνα και θα έχετε τον χρόνο να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας.

10. Αποσυμπιέστε το σαλόνι σας

Ως καρδιά του σπιτιού σας, το σαλόνι σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένο. Κρατήστε μόνο πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.